Нинішнього року 72 студенти і учні пройдуть виробничо-навчальну практику в різних структурних підрозділах підприємства. Це стало можливим завдяки впровадженню освітньої програми, в рамках якої укладені довгострокові договори про співпрацю між ПАТ «АЗОТ» і навчальними закладами – Державним навчальним закладом «Черкаський професійний ліцей» (ЧПЛ), 
Черкаським державним технологічним університетом (ЧДТУ) та Національним університетом «Львівська політехніка».
Студенти опановують такі спеціальності, як «Хімічні технології та інженерія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Монтаж, обслуговування та ремонт електричних установок в АПК», «Комп’ютерна інженерія», «Економіка підприємства», «Маркетинг», «Менеджмент», «Прикладна лінгвістика».
«Ми зацікавлені у кваліфікованих кадрах, тому в рамках освітньої програми надаємо робочі місця  здібним студентам безпосередньо на виробництві, де вони поєднують  набуті теоретичні знання з практичними навичками, – розповідає  керівник учбового центру ПАТ «АЗОТ» Ігор Негробов. – Це дає їм можливість ще на етапі навчання в університеті, коледжі чи ліцеї максимально якісно підготуватися до майбутньої професії».
Зараз виробничу практику в цехах підприємства проходять учні Державного навчального закладу «Черкаський професійний ліцей», де готують  фахівців робітничих професій. Владислав Мещеряков та Ігор Полудень у майбутньому хочуть стати професійними електрозварниками ручного зварювання, а поки що ази нової професії закріплюють безпосередньо на ремонтних  майданчиках ЦКР.
«Матеріально-технічна база в цеху добре оснащена і це дає нам більше можливостей для опанування майбутньої професії. Ми тут вперше спробували  зварювання аргоном під наглядом досвідчених спеціалістів», – розповідає Владислав Мещеряков.
Куратор молодих практикантів Олексій Капустін, який багато років працює електрозварником у ремонтному цеху і знає усі тонкощі ремонтів, починаючи від  дрібного до найбільш складного технологічного обладнання, задоволений роботою своїх підопічних. За його словами, учні прагнуть до навчання. Незважаючи на те, що в цех вони прийшли нещодавно, уже зараз демонструють непогані результати. Нині на підприємстві в ремонтних структурах уже працюють випускники ліцею. Про це повідомлє прес-центр ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

Від admin

Коментарі закриті.