Підприємства більше не перевіряють за формальним принципом. З цього року разом із втратою чинності мораторію на проведення перевірок бізнесу в Україні змінили й систему нагляду. Як проходять перевірки, які нові підходи використовують при цьому, які ризики – на ці та інші питання отримали відповіді понад 520 підприємців кадровиків та бухгалтерів підприємств області, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

Зважаючи на попит серед підприємців, такі навчання для бізнесу на Черкащині відбуваються вже вдруге. Ініціював проведення 6 семінарів для підприємців області на тему «Скасування мораторію на перевірки. Що потрібно знати?» для бізнесу Департамент регіонального розвитку ОДА в рамках реалізації Стратегії розвитку МСП-2020. Семінари проводилися спільно з профільними управліннями, регуляторними службами профспілковими організаціями.

Цього разу кущові семінари проходили в Смілі, Черкасах, Тальному, Золотоноші та Жашкові протягом березня-квітня. Під час семінарів кожен учасник мав можливість поставити питання фахівцям контролюючих органів, а також отримати індивідуальні консультації. По завершенню кожного семінару Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА проводив анкетування учасників з метою формування актуальних тем для наступних таких заходів.

– Це вже друга серія семінарів для бізнесу, – каже директор Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Роман Карманнік. – Перша була в кінці 2018 року. Зважаючи на кількість учасників цих заходів, ми розуміємо, що тема перевірок наразі є надзвичайно актуальною та потрібною для бізнесу. Тому ініціюємо наступну серію семінарів протягом вересня-листопада 2019 року. Адже наше завдання спільно з контролюючими органами роз’яснювати бізнесу як уникати помилок проводячи підприємницьку діяльність».

Відзначимо, перевірки підприємств відбуваються відповідно до планів контролюючих органів, які публікуються на сайтах цих установ. У допомозі підприємцям також стане Інспекційний портал (inspections.gov.ua). З його допомогою кожен охочий може дізнатися про заплановані перевірки контролюючих органів на тому чи іншому підприємстві. Наразі на цьому сайті можна дізнатись про заплановані перевірки 30 контролюючих органів.

Від Author 2

Коментарі закриті.