У Черкасах, як і обіцялось раніше, працівники “Черкасиобленерго” розпочали відключати боржників від світла. Деякі містяни, до слова, спромоглися за три місяці поточного року заборгувати біля 10 тисяч гривень, пише dzvin.mediaБоржник, що проживає на вулиці Різдвяна у Черкасах, заборгував 8 тисяч 931 гривню. Сьогодні будинок залишився без електропостачання.

“Як і повідомлялося заздалегідь на сайті ПАТ “Черкасиобленерго” про масові відключення боржників, як власне і “Черкасиобленерго”, так і нового підприємства “Черкасиенергозбут”. Споживач попереджається про дату відключення. При чому, мінімальної суми не існує, залишитися без світла можна навіть за борг у одну гривню. На фінансовий стан споживача також не звертаємо уваги, ми не є соціальними службами. Якщо фінансовий стан боржника тяжкий, він має сам звернутися для реструктуризації боргу або отримати субсидію”, – розповідає директор Черкаського міського РЕМу Вадим Трохимець.

За його словами, лише боржників у ПАТ “Черкасиобленерго”, тобто тих, що не розрахувалися за минулий рік, є в місті біля 8 тисяч.

“Це не найприємніша робота, але її виконувати доводиться частенько. Інколи виникають конфліктні ситуації, дехто з боржників поводиться неадекватно. Протягом останніх двох тижнів особисто я відключаю по 10 адрес у день”, – говорить електромонтер Станіслав Сорока.

Сьогодні в місті 27 нарядів працює на відключеннях з автовишками, окремо відбувається відключення поквартирне.

Для того, щоб відновити електропостажання потрібно звернутися до постачальника, оплатити борг, оплатити вартість повторного підключення. Повернення світла обійдеться споживчу від 300 до кількох тисяч гривень.

Від Author 2

Коментарі закриті.