10 квітня 2019 року в приміщенні Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка відбувся практикум «Підтримка просування реформи місцевого самоврядування через інформаційні майданчики у Черкаській області» в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні, що реалізується Асоціацією міст України в партнерстві з IREX/Україна (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів), інформує “Прочерк“.

Участь у заході взяли: #Олена_Костриця, ментор проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (Пульс) Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), представники відділів культури та бібліотек Черкащини, консультант з питань комунікацій Черкаського РВ АМУ Лариса Булка, представники ЗМІ: заступник генерального директора ТОВ ТРК Ільдана Валентина Рабцун, директор ТОВ ТК Антена Валерій Воротник, кореспондент газети «Нова доба» Юлія Світайло, студенти Черкаського Національного університету імені Б.Хмельницького (кафедра журналістики) Дарина Бухенська та Софія Пастушенко.

Захід відбувався в два етапи. Перший етап – інформаційний, під час якого модератор Олена Костриця привітала учасників заходу та зауважила, що співпраця зі ЗМІ – це один з напрямків роботи проекту “Пульс”, а бібліотекар виступає комунікатором між владою, громадою і ЗМІ. Акцентувала увагу присутніх на тому, що бібліотеки в сучасних умовах – це комунікаційні майданчики, інформаційні центри громад, а не колишні книгозбірні.

Лариса Булка, консультант з комунікацій Черкаського РВ АМУ розповіла про роботу Асоціації міст України та регіонального відділення, про заходи, які проводить АМУ для органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад. Акцентувала увагу на важливості співпраці бібліотек і ЗМІ.

Цікавим і корисним для слухачів виявився другий етап – практична частина, яка була присвячена виробленню навичок роботи з різними видами засобів масової інформації: телебачення, радіо, друковані ЗМІ та інтернет-видання. Учасники розділилися на чотири команди, експертами в яких виступили заступник генерального директора ТОВ «Телерадіокомпанія «Ільдана» #Валентина_Рабцун, директор ТОВ ТК «Антена» #Валерій_Воротник, журналіст газети «Нова доба» #Юлія_Світайло, студентки кафедри журналістики Черкаського Національного університету #Дарина_Бухенська та #Софія_Пастушенко. Під керівництвом своїх наставників учасники навчалися ефективно взаємодіяти з місцевими засобами масової інформації, писати прес-анонси та прес-релізи для ЗМІ. Кожна з команд презентувала свою роботу.

Загалом захід був наповнений цікавою і необхідною інформацією та захоплюючими завданнями. День виявився насиченим і багатим на спілкування з цікавими людьми.

Про це організатори інформують у “Фейсбуці”.

 

реклама

Від Author 2

Коментарі закриті.