У рамках співпраці Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості з об’єднаним міським військовим комісаріатом відбувся семінар з орієнтації на військову службу в Збройних силах України за контрактом. Захід проведено за участю 10 безробітних канівчан, інформує Канівський ОЦЗ.

Під час семінару представники військового комісаріату – заступник військового комісара, начальник мобілізаційного відділу Анатолій Дарій та  головний спеціаліст відділення комплектування та призову (військовий психолог) Юлія Зозуля розповіли про переваги військової служби за контрактом як для чоловіків, так і для жінок. Вони наголосили, що на сьогодні мінімальна заробітна плата військовослужбовця-контрактника рядового та сержантського складу становить від 10 тис. грн., офіцерська – від 14 тис. грн. на місяць. Окрім того, у разі підписання контракту, військовослужбовець має право на отримання разової фінансової винагороди від 8 до 12 мінімальних заробітних плат. Також вони підкреслили, що для військовослужбовців передбачено повноцінне речове та продовольче забезпечення, надано право користуватися безоплатним медичним обслуговуванням та санатарно-курортним лікуванням тощо.

Водночас, фахівці міськрайонної філії детально прокоментували шукачам роботи інформацію про зміни у законодавстві щодо переваг у працевлаштуванні колишніх учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, надали індивідуальні консультації щодо організації професійного навчання.

Наприкінці заходу більшість учасників виявили бажання особисто поспілкуватися з представником військового комісаріату.

Від Author 2

Коментарі закриті.