За три мільярди 733 мільйони на Черкащині реалізовуватимуть 703 проекти плану перспективного розвитку Черкаської області у 2019–2021 рр. Про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець, інформує “Про Все“.

Це план-завдання для органів влади Черкащини щодо створення комфортних умов проживання громадян, залучення інвестицій та подальшого впровадження реформи децентралізації. Повномасштабне представлення стратегії розвитку відбудеться у березні за участі Президента, управлінського активу, суб’єктів підприємницької діяльності, представників духовенства, ветеранів, які свого часу, сприяли розвитку області тощо.

Всі ці проекти базуються на реалізації державних та обласних програм. Зокрема, Олександр Вельбівець акцентував увагу наремонті доріг. Він зауважив, що потрібно визначити за рівнем пріоритетності ділянки, які потрібно ремонтувати першочергово і  з часом збільшувати фінансування.

– Ми маємо вимагати максимальну якість від кожного підрядника, а також потрібно максимально прискорити всі організаційні процедури, щоб закінчити основний обсяг ремонтних доріг місцевого значення до Великодня, або поминальних днів, – зауважив Вельбівець.

Служба автомобільних доріг на окремих найбільш аварійних ділянках уже проводить ремонтні роботи. Повномасштабна готовність «Черкаського облавтодору» планується на 15 березня.

– Що ж до масштабних проектів, то плануємо завершити будівництво школи олімпійського резерву. Зокрема, йдеться про будівництво басейну для тренування спортсменів певних олімпійських видів спорту, та надання послуг для тисяч черкащан, – додав Вельбівець.

Ще одним завданням є завершення ремонтних робіт Черкаського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка. Минулого року практично завершена перша черга робіт, а цьогоріч плануємо її завершити. Протягом 2019-2020 років Черкаський драматичний театр мають ввести в експлуатацію. Зараз у театрі  проведені всі зовнішні роботи, залишилося допрацювати над  внутрішньо-оздоблювальними роботами та закупити  обладнання. Загальна сума на ремонт комунального закладу складає 85 мільйонів гривень. 35 мільйонів витратять цьогоріч і близько 50 мільйонів заплановано використати у 2020 році.

Також Олександр Вельбівець повідомив, що особливу увагу в стратегії розвитку приділяють розвитку медицини, зокрема, сільської.

– Цьогоріч плануємо збудувати 23 амбулаторії, які треба укомплектувати автомобілями та системами телекомунікацій. Кошти на цей проект виділили ще  минулого року, просто тривалий час велися підготовчі процедури, зауважив голова Черкаської ОДА.

За словами Олександра Вельбівця, одним з напрямів розвитку є створення центрів безпеки. Це нова форма організації, де поєднується надання послуг медичного закладу, підрозділів пожежних бригад і нацполіції. Такі центри вже відкрили в Руськополянській та зараз впроваджують у Бузівській ОТГ. Наразі планується організація ще чотирьох таких центрів.

Також в межах стратегії розвитку планується реалізація низки екологічних проектів. Серед них створення парків, зон відпочинку, утилізація твердих побутових відходів, розробка сортувальних ліній тощо.

Від Author 2

Коментарі закриті.