“Благодійні внески є не обов’язковими”. Таку відповідь отримав “вільнодемократівець” Тарас Коломієць від міського голови Черкас Анатолія Бондаренка на свій депутатський запит щодо діяльності КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка”. Про це обранець повідомляє у Facebook, інформує “Вікка“.

Так, Тарас Коломієць попросив надати інформацію про те, хто і для яких цілей збирає ці внески, а також забажав отримати фінансову звітність. Відповідь отримав на 23 аркушах.

“Найголовніші тези: за 2018 рік КНП “Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка” отримало 63 566 грн., благодійних внесків з яких – 45 тис. – надходження у грошовій формі; протягом січня 2019 року вже надійшло 26 тис. благодійних внесків; кошти планують використати на технічне обслуговування медичного обладнання, – розповідає “вільнодемократівець”. – І найголовніше: примусове стягнення з громадян благодійних внесків є порушенням норм Конституції України і тягне за собою кримінальну відповідальність. Підтвердженні факти примусового стягнення благодійних внесків з громадян на даний час відсутні”.

Обранець робить висновок, що представники комунального закладу самі на себе не зафіксували скаргу і чекають нагоди для такої ситуації.

Коломієць, враховуючи офіційну відповідь виконавчої влади, просить усіх пацієнтів, яким потрібно проходження ультразвукових досліджень та флюорографії, повідомляти правоохоронні органи про випадки примусового стягнення “благодійних внесків”.

“Додатково прошу направляти повідомлення про такі випадки в приймальню Партії вільних демократів за номером телефону 56-33-47, – каже Коломієць. – Міська рада створила комунальний заклад, який займається збиранням “добровільних” внесків за проходження ультразвукових досліджень, флюорографії. Потім ці ж кошти направляють на ремонт цього обладнання. Мені, чесно, поки що не зрозуміла така “закручена” схема. Буду розбиратися далі”.

Від Author 2

Коментарі закриті.