Рій імені Івана Скоропадського Черкаського козацького ліцею(ЗОШ №6) в рамках конкурсу «Добре діло» розпочав соціальний проект «Діти дітям». Суть проекту полягає в тому, щоб звернути увагу суспільства, на дітей, яких ми не помічаємо і допомогти їм. Це діти-інваліди. Живуть вони наче паралельно нашому життю. Подекуди вони ходять до школи разом з іншими дітьми, де над ними або знущаються, або глузують, сторонячись їх, інші-знаходяться на домашньому навчанні.

У будь-якому випадку їм важко. Їм катастрофічно не вистачає спілкування, у них зовсім немає друзів. Саме тому, юні джури вирішили звернути увагу суспільства на дану проблему.

«Ми ж щоденно розмінюємо себе на безліч маловажливих справ. Невже не можемо п’ять хвилин присвятити ближньому? Розпочали ми свій проект зі знайомства з дівчиною Софією. Навчання в школі їй давалося нелегко, батьки намагалися соціалізувати дівчину, проте дружба в колективі не складалася. Тому вона весь час залишалась на самоті зі своїми проблемами. Крім мами не було нікого поруч, з ким можна поділитись, а якщо до цього додати ще й побутові проблеми, то виходить зовсім несолодко.

Для знайомства ми запросили Софію на фестиваль Бойових мистецтв, в якому брали участь в якості учасників. Там дівчина дещо розгубилась, але легко пішла на контакт і ми домовились про наступну зустріч. Виявилось, що у них вдома навіть на побутовому рівні потрібна допомога. Навіть не було кому нарубати і наносити дров (у них пічне опалення). Ми в усьому намагаємось допомогти Софії. І ось наші зустрічі стали регулярними», – зазначають активісти рою та просять усіх озирнутись навколо та допомогти тим, хто цього потребує

Від Author 2

Коментарі закриті.