15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та День виведення радянських військ з Афганістану. Цього року українці відзначають круглу дату – тридцять років тому останній наш солдат покинув афганську землю, інформує “Сміла.ua“. З цієї нагоди громадська організація “Смілянська спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)” та міська рада проведуть ряд урочистостей:
– о 12.00 відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку воїнам-афганцям;
– о 14.30 – святковий концерт у міському будинку культури;
– у навчальних закладах міста проведуть уроки та заходи пам’яті з метою вивчення досвіду тих тяжких сторінок історії нашої країни.
Напередодні члени виконкому проголосували за те, щоб з нагоди цієї дати виділити з бюджету 40 тисяч гривень на матеріальну допомогу афганцям.
У зв’язку з тяжким матеріальним станом одноразову грошову допомогу у сумі по 500 гривень нададуть кожному ветерану війни в Афганістані та воїнам-інтернаціоналістам на виконання меморандуму про взаємодію і співробітництво між виконавчим комітетом Смілянської міської ради та громадською організацією “Смілянської спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів)” від 05.01.2017 року, з нагоди 30-ої річниці виводу Радянських військ з Афганістану та розглянувши подання голови Смілянської спілки ветеранів війни в Афганістані.

Від Author 2

Коментарі закриті.