Днями відбулося продовження чергової 47-ої сесії Лисянської селищної ради. Новообрані депутати після виборів 23 грудня вдруге зібралися разом, у кожного нагромадилися питання, які вимагають швидкого розгляду, інформують “Вісті Черкащини“.  Адже розпочався господарський рік, а перспективи розвитку об’єднаної громади досі не визначені. Як висловився селищний голова Юрій Корнієнко «працюємо у зльотному режимі, питань більше, ніж відповідей». Зрозуміло, процес становлення і його як керівника, і виконавчого комітету, і депутатського корпусу вимагає часу, якого у них немає.

Головним і визначальним питанням, розгляду якого всі терпляче очікували, стало прийняття бюджету Лисянської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Вийшов він сирим, незбалансованим, що відверто визнали депутати, однак, за їх словами, «яким би бюджет поганим не був, його потрібно ухвалювати», бо від цього залежить функціонування навчальних, медичних закладів, дитячих установ. Далі можна буде вносити поправки, регулювати цифри, і визначати пріоритетні напрямки в залежності від доходів. За словами Юрія Корнієнка, в наступні після сесії дні буде працювати робоча комісія, які фахово, зважено і відповідально вивчить, перегляне кожну цифру бюджету, і внесе, при потребі, свої корективи.

Депутати проголосували за бюджет в сумі 57 431 335 гривень. Найбільш обділеними виявилися загальноосвітні навчальні заклади, яким на зарплату, оплату відрядження вчителів, енергоносії, харчування не вистачає більше 9 мільйонів гривень.

І все ж, не дивлячись на всі труднощі перехідного періоду, в Лисянці налаштовані працювати на розвиток громади, залучати спонсорські кошти, шукати інвесторів. Наразі в селищній раді виготовлено 22 проекти на ремонт доріг і тротуарів селища. Згідно програми соціально-економічного розвитку селища, прийнятої на нинішній рік, будуть, зокрема, проводитися роботи по очищенню річки Гнилий Тікич, відновленню зелених насаджень, реконструкції системи водопостачання, центральної площі.

Сесія затвердила склад тендерного комітету в кількості 5 осіб, програму «Збереження архівних фондів та документів на 2019-2021 роки», визначила головного розпорядника коштів, яким віднині є виконавчий комітет Лисянської селищної ради.

Від Author 2

Коментарі закриті.