Протягом 2018 року послуги обласної служби зайнятості отримували 2,6 тис. безробітних осіб з інвалідністю. Кількість осіб з інвалідністю, які були працевлаштовані за сприянням обласної служби зайнятості, становила 731 особу, зокрема на нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю єдиного соціального внеску працевлаштована 21 особа з інвалідністю та 11 осіб шляхом надання одноразової допомоги по безробіттю для відкриття власної справи, інформує відділ статистики та прогнозування ОЦЗ.

Кількість осіб з інвалідністю, залучених до громадських та інших робіт тимчасового характеру становила 648 осіб.

З метою підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб з інвалідністю, професійне навчання за направленням центрів зайнятості у січні-грудні 2018 року проходили  236 таких безробітних.

Профорієнтація є важливою умовою для професійного самовизначення осіб з інвалідністю. Спеціалісти з профорієнтації здійснюють консультування щодо вибору чи зміни професії, надають рекомендації щодо професійного вибору з урахуванням рекомендацій медико-соціальної експертизи, професійних інтересів, нахилів та здібностей. Профорієнтаційні послуги отримало 2550 безробітних осіб з інвалідністю.

Станом на 1 січня 2019 року кількість безробітних осіб з інвалідністю зросла на 49,4%, у порівнянні із відповідним періодом 2018 року, та становила 1028 осіб. Кількість вакансій, на які могли бути працевлаштовані особи з інвалідністю (за інформацією роботодавців), зросла у три рази, у порівнянні із відповідним періодом 2018 року,  та становила 34 одиниці.

Від Author 2

Коментарі закриті.