Об’єднані територіальні громади, у яких перші вибори відбулися 23 грудня 2018 року, вже започаткували міжмуніципальне співробітництво у формі реалізації спільних проектів. Зокрема, щодо створення Центрів надання адміністративних послуг – як констатує Юлія Поліщук, радник з юридичних питань Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування (створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону), що надає юридичну підтримку у процесі укладення договорів, інформує прес-клуб реформ.

Нещодавно договір про співробітництво підписано між Шевченківською сільською ОТГ (ініціатором проекту) та територіальною громадою села Боровикове Звенигородського району. Сторони домовились про реалізацію спільного проекту «Надання адміністративних послуг». Метою реалізації Проекту є надання якісних адміністративних послуг мешканцям територіальних громад. Зокрема, організатори проекту ставлять перед собою завдання максимально удосконалити і оптимізувати процедури надання послуг за принципом організаційної єдності.

Реалізація проекту передбачає ряд заходів, серед яких головним є функціонування відділу «Центр надання адміністративних послуг» у структурі Шевченківської сільської ради. Саме через цей відділ надаватимуться адміністративні послуги жителям громад. Шевченківська сільська ОТГ взяла на себе зобов’язання виготовити проект і облаштувати приміщення ЦНАП у с. Шевченково, та забезпечити прийом і видачу документів жителям територіальної громади села Боровикове.

Окрім Шевченківської, над спільними проектами в рамках співробітництва між об’єднаними територіальними громадами активно працюють Медведівська, Березняківська, Бужанська, Лип’янська, Михайлівська та інші громади Черкаської області.
Про це інформує прес-клуб реформ

Від Author 2

Коментарі закриті.