Під керівництвом начальника управління Олександра Дзюбенка 29 січня відбулося засідання розширеної колегії за участю головних спеціалістів управління та директорів лісгоспів. На засідання узагальнили результати господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за 2018 рік та обговорили завдання на 2019 рік, інформує Черкаська ОДА. Олександр Дзюбенко подякував лісівничим колективам за результативну роботу та зазначив, що лісівники Черкащини завершили 2018 рік з позитивними показниками.

– За підсумками господарсько-фінансової діяльності лісгоспів за 2018 рік усі підприємства спрацювали прибутково, – підкреслив керівник. – Завдання з лісокультурного виробництва виконані повністю. Відтворення лісів та лісорозведення проведено на площі 1418 гектарів. Заготовлено понад 85 тонн лісового насіння. Всі підприємства забезпечені  посівним та посадковим матеріалом для проведення цьогорічної весняної лісокультурної кампанії.
Перший заступник начальника обласного управління Анатолій Рутенко  наголосив на посиленні роботи на місцях для покращення показників з лісорозведення. Також доповів, що протягом минулого року ліквідовано 35 лісових пожеж на площі понад 2 га. Проведено 289 рейдів з виявлення порушень вимог пожежної безпеки в лісах області та притягнуто до відповідальності 29 правопорушників.
Окрім того, в повному обсязі виконані попереджувальні протипожежні заходи – влаштовано 3 км протипожежних розривів та 2080 км мінералізованих смуг, проведено догляд за вже існуючими в обсязі 8353 км.
Заходи з формування молодняків проведено на площі 2243 га. Обсяг незаконних рубок склав 92 кубометри, кількість випадків – 51. Сума заподіяної шкоди склала 731 тис. грн. Сплачено добровільно 12% від заподіяної шкоди: 84,5 тис. грн. завданих збитків та 3,8 тис. грн адміністративних штрафів. До правоохоронних органів було передано 8 справ, з них розглянуто в судах та винесено рішення з 5-ти справ. Також відмічається тенденція зростання площ всихання насаджень. Заходи з поліпшення санітарного стану проведені на площі понад 9,3 тис. га. За порушення правил полювання працівниками державної лісової охорони складено 115 протоколів.
За словами Володимира Рибалки, головного спеціаліста сектору мисливського господарства обласного управління, – загалом за цей період було нараховано та добровільно сплачено штрафів за порушення правил полювання на загальну суму 19822 грн. Начальник відділу бухгалтерського обліку, економіки та звітності Ірина Тимченко доповіла, що Черкаське ОУЛМГ займає лідируючі позиції у загальногалузевих рейтингах по кількох важливих показниках, таких як обсяг реалізації продукції, рентабельність діяльності, продуктивність праці, середня заробітна плата.
Середня реалізаційна ціна одного знеособленого кубометра деревини становить 1155 грн. Обсяг реалізованої продукції лісгоспами склав 830,8 мільйонів гривень. Держлісгоспами отримано чистого прибутку 45 мільйонів гривень. На ведення лісового господарства  спрямовано 314,3 мільйони гривень власних коштів держлісгоспів. Направлено 41 мільйон гривень власних коштів на освоєння капітальних інвестицій. До зведеного бюджету сплачено 289 мільйони гривень податків, зборів та обов’язкових платежів.
Сплачено 70 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. Заступник начальника управління Микола Рижков розповів про підсумки проведення та хід виконання аукціонних торгів у 2018 році та наголосив на роботі лісогосподарських підприємств за новими національними стандартами якості деревини, гармонізованих з європейськими.
Окрім того, він доповів, що від всіх видів рубок держлісгоспами заготовлено 702,2 тис. кубометрів деревини. Деревообробними підрозділами перероблено 11573 кубометрів деревини. Випущено продукції переробки на загальну суму  27608 тис. грн. Протягом 2018 року підприємствами управління виконано річний план з ремонту лісових автомобільних доріг. За власні кошти підприємств відремонтовано  27,1 км земляного полотна та облаштовано твердого покриття  – 16,6 км.
В ході засідання було обговорено ряд важливих питань, зокрема: електронний облік деревини, підготовка до весняної лісокультурної кампанії та пожежонебезпечного періоду, посилення роботи щодо унеможливлення незаконних рубок, культура виробництва та проведення рейдів з охорони державного мисливського фонду тощо.

Від Author 2

Коментарі закриті.