Днями у Павлівському старостинському окрузі відбулось громадське обговорення питання реформування первинного рівня надання медичної допомоги. Про це повідомляє «Kanos». На початку заходу до присутніх звернувся сільський голова Олександр Яременко, який ознайомив присутніх із основними проблемними питаннями, зокрема, й на оптимізації первинної ланки медицини.

«Ситуація зі скороченням кількості штатних одиниць фельдшерів стала такою ж несподіванкою для місцевої влади, як і для мешканців громади. На жодну з нарад або зустрічей по цьому питанню нас ніхто не запрошував та не повідомляв про цю новацію. Аналогічна ситуація була нещодавно із нестачею коштів для виплати заробітної плати на 2018 рік медичним працівникам нашої громади; тоді, під час сесії сільської ради, із бюджету було виділено близько 1,5 млн. грн. для розрахунку» – наголосив сільський голова.

Під час обговорення новацій у сфері надання медичних послуг, яке було галасливим і викликало масове невдоволення та розпач присутніх, розглянуто низку питань: «Якщо від ФПів є намір відмовитися, то хто в такому разі надаватиме першу медичну допомогу жителям сільської місцевості? Якщо це повинні робити сімейні лікарі, то яким чином вони будуть забезпечені транспортом, пальним, в якій кількості буде наданий цей транспорт і пальне, хто прораховував його потребу? Крім того, враховуючи стан наших доріг, чи зможуть сімейні лікарі вчасно дістатися до хворого?»

У підсумку зустрічі було зроблено одностайний висновок, що питання подальшої роботи фельдшерів та створення Степанецького центру надання первинної медико-санітарної допомоги буде залежати від кількості декларацій заключних жителями Степанецької ОТГ із сімейними лікарями нашої громади та фінансових можливостей бюджету об’єднаної територіальної громади.

Від Author 2

Коментарі закриті.