Міжміські та приміські автобуси можуть зупинятися на автобусних зупинках по місту, але на деяких – лише за вимогою пасажирів. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Черкаської міської ради сьогодні, 25 січня, пише «Про все».

Нагадаємо, на минулому засіданні виконавчого комітету міжміському та приміському транспорту скоротили кількість зупинок містом, оскільки ці автобуси дублюють міські маршрути, а також ці рейси не підпорядковуються міській владі і вона не може їх контролювати.

Зокрема, в минулому рішенні виконавчого комітету йшлося про такі зупинки:

по вул. Чигиринській – «ЧЛФЗ «Аврора», «Хлібзавод»;

по вул. Благовісній – «Вул. Небесної Сотні», «Міський центр розвитку»;

по вул. Надпільній – «Парк Соборний»;

по вул. Смілянській – «Автовокзал», «Зоопарк», «Вокзали»;

по вул. Дахнівській – «Обласна лікарня», «Соснівка»;

по вул. Одеській – «ЗТА»;

по вул. В’ячеслава Чорновола – «Вул. Бидгощська», «Банківська академія», «Вул. Чіковані»;

по вул. Руставі – «Вул. Руставі»;

по вул. Героїв Холодного Яру – «Виробництво «Азот»;

по вул. 30-річчя Перемоги – «Парк «Перемога», «Вул. Сумгаїтська»;

по пр. Хіміків – «ЗХВ черга № 1», «ТЕЦ», «Вул. Самійла Кішки», «Палац спорту «Будівельник»;

по вул. Онопрієнка – «Вул. Онопрієнка».

Крім цього – заборонявся рух транзитного пасажирського транспорту бульваром Шевченка від вулиці Добровольського до вулиці Можайського, окрім міського пасажирського транспорту загального користування.

Обурені черкащани створили петицію проти цього рішення і менш, ніж за дві доби цю скаргу підтримала необхідна кількість громадян. Тому на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету вирішили, що міжміські та приміські автобуси можуть зупинятися на зупинках по місту за вимогою пасажирів, окрім обов’язкових зупинок, які визначили на минулому засіданні виконкому.

– Ми хочемо упорядкувати рух для всього транспорту. Зауважимо, що у концепції транспортної реформи ми хочемо розвантажити бульвар Шевченка від транспорту із двигунами внутрішнього згорання. До того ж, приміські маршрути дублюють міські й перевізники не налаштовані виконувати правила для міського транспорту. Про підвищення якості перевезень взагалі не йдеться. Ми не хочемо, щоб люди з району ставали заручниками негідних перевізників, тому сьогодні зібралися на виконком. Ми збираємося вимагати надання послуг із перевезень найвищої якості, – зауважив заступник міського голови Юрій Ботнар.

Також член виконавчого комітету зауважив, що перевізники не повинні зловживати інтересами громадян. Це рішення вони приймали виключно задля зручності черкащан.

“Зупинка на вимогу” означає, що пасажир, який чекає на вулиці, може підняти руку й водій автобуса зобов’язаний зупинитися. Те ж саме стосується пасажира в транспорті. Він має право вийти на потрібній йому автобусній зупинці.

Від Author 2

Коментарі закриті.