За інформацією Черкаської облради, 16 січня відбулось підписання договору про реалізацію прав оренди сільськогосподарських земель на електронному майданчику OpenMarketLand між ДП «СЕТАМ» (Міністерства юстиції України) та Білозірською об’єднаною територіальною громадою.

– Ми вважаємо себе передовою ОТГ у Черкаській області, тому для нас дуже цікавим є цей напрямок співпраці із впровадження новітніх рішень у сфері земельних відносин і поповнення бюджету громади, – наголосив голова Білозірської ОТГ Володимир Міцук.

«Білозірська ОТГ стала першою в Україні, де розпочато продаж переданих їм у користування прав оренди на землю. Це дозволить залучити додаткові кошти для розвитку громади, що можуть бути використані на ремонт доріг, дитсадків, шкіл тощо», – зазначив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

В рамках пілотного проекту на майданчику OpenMarketLand вже проведено 200 успішних аукціонів на 18,4 млн грн. У результаті конкурентних електронних торгів у місцеві бюджети додатково надійшло 10,3 млн грн.

Усі торги проходять з використанням сучасної технології захисту Blockchain.

Від Author 2

Коментарі закриті.