Днями голова районної державної адміністрації Дмитро Шелест провів перше засідання районної Ради регіонального розвитку, на якому  разом з керівниками району та громадськістю опрацювали дорожню карту, яка дасть можливість сформувати чіткі позиції у частині розвитку територій Канівського району.

Слід зауважити, що протягом останніх років, Канівщина достатньо динамічно розвивається. Так, на території району виконувались ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери та вводились в експлуатацію нові об’єкти, ремонтувалися дороги загального користування та вулиці і дороги комунальної власності. За останні роки в районі стабільні темпи зростання економіки в галузях промисловості, сільського господарства, зросла заробітна плата. Побудовані спортивні майданчики, придбано комп’ютерне обладнання в школах та замінені котли. Виготовлені проектно-кошторисні документації на проведення капітального ремонту (заміни котлів) в Грищенецькому НВК, ремонту покрівлі в Козарівському НВК, заміну віконних блоків в Таганчанській ЗОШ та «Спортивний майданчик – міні-футбол з штучним покриттям» в Ліплявському НВК.

Крім того, починаючи з 2017 року у районі розпочато роботу з розроблення нових перспективних генеральних планів населених пунктів, що відкриває можливість для залучення інвестицій.

На сьогодні на території Канівського району утворено 6 об’єднаних територіальних громади. Наразі залишились не об’єднаними Пекарівська, Прохорівська та Потапцівська сільські ради.

«Район разом з ОТГ зобов’язані рухатися в одному напрямку, оскільки розвиток територій Канівщини – наше першочергове і спільне завдання. По суті, План Перспективного розвитку району – це певна актуалізація  стратегії, який необхідно обговорити та затвердити сьогодні на засіданні районної Ради регіонального розвитку. Потрібно мати чітке розуміння по об’єктах – щодо доцільності їх створення, реконструкції, ремонту, призначення, джерел фінансування. Якісний підсумок завжди дає можливість проаналізувати зроблене, побачити динаміку та визначитися з перспективами, тому сьогодні потрібно підбити підсумки проведення реформи децентралізації за 2015-2018 роки, підсумки соціально-економічного розвитку району та окреслили перспективний план розвитку району на 2019-2021 роки,» – наголосив очільник району.

На завершення засідання були визначені пріоритетні проекти та проектні ідеї, які будуть реалізовуватись найближчим часом та відповідно до яких і сформовано План перспективного розвитку Канівського району на 2019-2021 роки.

За інформацією Канівської райдержадміністрації

Від Author 2

Коментарі закриті.