Якщо в дев’яностих роках минулого вже століття у Звенигородському районі налічувалося 39 промислових підприємств, то на сьогодні їх можна порахувати на пальцях. Одним з останніх наказало довго жити одне з найпотужніших серед підприємств сусідніх районів – пасажирського транспорту. ПишутьВісті Черкащини.

Цьогоріч загроза ліквідації нависла над районною друкарнею, котра йменується на сьогодні видавничо-поліграфічним підприємством Черкаської обласної ради. Колектив цього комунального підприємства тривалий час забезпечував друкування газет Звенигородського, Лисянського, Катеринопільського, Тальнівського, Шполянського, Корсунь-Шевченівського районів та міста Ватутіного. Звенигородські поліграфісти першими серед районних друкарень Черкащини освоїли офсетний друк, окрім газет, налагодили випуск іншої друкованої продукції. Проте з часом підприємство почало здавати позиції. Модернізація наявного обладнання не проводилося, оскільки коштів на це сам колектив не мав, а господарі – на початку комітет в справах преси та інформації Черкаської облдержадміністрації, потому Черкаська обласна рада не надто цим переймалися. Як, до речі, і районна влада. Отож редакції районних газет, шукаючи кращі варіанти друку, стали відмовлятися від послуг звенигородців. Навіть «рідна» звенигородська районка стала друкуватися у Смілянському поліграфпідприємстві. Серед постійних замовників залишилося всього декілька редакцій. При цьому заборгованість окремих з них перед підприємством стала набирати хронічного характеру.

Таким чином, замість прибутків звенигородські друкарі стали набиратися збитків. За такої ситуації черкаські господарі не придумали нічого іншого, аніж «закрити» підприємство. Яким чином відбуватиметься ліквідація, наразі не відомо.

Від Author 2

Коментарі закриті.