Застосування адмінресурсу та тиск на працівників комунальної сфери спонукали сьогодні зібратися авторів-конкурсантів Громадського бюджету-2018 та членів координаційної ради в стінах Черкаської міської ради для обговорення змін до правил конкурсу.

Голова координаційної ради Громадського бюджету-2018, заступниця міського голови Черкас Людмила Бордунос погодилася з учасникам круглого столу, що заклади комунальної, освітньої та медичної сфери застосовують адмінресурс, змушуючи черкасців голосувати за проекти, подані цими закладами.

– Я декілька тижнів перебувала на лікувані в лікарні, і мені відомо, що працівники медзакладу настійливо рекомендували пацієнтам голосувати за поданий цим закладом проект. Це не правильно. Сьогодні ми маємо ввести зміни до правил визначення переможців Громадського бюджету, – повідомила пані Людмила.

Учасники круглого столу зазначили, що без внесення змін до “правил гри” сама ідея Громадського бюджету буде знівельована. Людмила Бордунос запропонувала обирати переможців, як це вже визначено діючими правилами. Однак після цього чиновниця запропонувала розділити проекти-переможці на категорії (комунальні та некомунальні) й потім провести другий тур визначення кращих.

Пані Людмила запропонувала також звернутися до депутатів Черкаської міської ради з проханням виділити на Громадський бюджет ще 10 мільйонів гривень, щоб мати змогу профінансувати проекти різних категорій.

– Поділ проектів слід робити там, де є адмінресурс. Я пропоную внести зміни до програми Громадського бюджету на 2019-2023 роки, підготувавши нові програми, – зазначила пані Бордунос.

На думку ж директора департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР Сергія Воронова, будь-який учасник програми має повне право та повинен мобілізовувати свій електорат.

– Якщо голосування вже почалося, не потрібно скасовувати його результатів, – наголосив Сергій Павлович.

За результатами круглого столу ухвалили такі рішення:

– розділити подані проекти на категорії комунальних та некомунальних з метою підвищити їх конкурентоспроможність;

– після завершення голосування провести другий тур розгляду проектів, на якому визначити переможців Громадського бюджету-2018;

– звернутися до депутатів міськради щодо виділення додаткових 10 мільйонів гривень, щоб проекти, не пов’язані з комунальною сферою, мали шанс на перемогу та реалізацію.

За інформацією “Прочерк”.

Від Author 2

Коментарі закриті.