Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького став одним із 18-ти українських закладів вищої освіти, які увійшли до міжнародного рейтингу світових університетів EECA Region Rankings Results 2019.

Британська компанія QS Quacquarelli Symonds представила оновлену версію рейтингу світових університетів, що охоплює ВНЗ країн Східної Європи і Центральної Азії.

QS Quacquarelli Symonds — одна з трьох визнаних у світі компаній, які професійно і систематично займаються оцінкою світових університетів з 1992 року.

Цьогоріч рейтинг університетів QES EECA максимально вичерпний: до нього увійшли 450 університетів Східної Європи і Центральної Азії. ЧНУ ім. Богдана Хмельницького розташований на 224-ій сходинці, між Національним авіаційним університетом та Національною гірничою академією (м. Дніпро). Навчальний заклад потрапив до цього рейтингу вдруге за час свого існування.

Як зазначає ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко, присутність у міжнародних рейтингах — це результат спільної роботи всього колективу:

— За останні кілька років наш університет постійно покращує свої рейтинги. У рейтингу університетів України за показниками Scopus-2018 році ми посіли 15 місце серед 237 університетів; у рейтингу світових університетів за рівнем їх присутності в інтернет-мережі Webometrics Ranking of World Universities – 35 місце в Україні; у консолідованому рейтингу ВНЗ України посідає 46 місце, випереджаючи всі навчальні заклади Черкащини; за даними роботодавців входить у топ-50 України.

У рейтинг за версією QS World University Rankings ми потрапили вдруге. Дякую за роботу всьому професорсько-викладацькому колективу. А це 75 докторів наук, професорів, 324 кандидати наук, доценти. Праці 100 наших науковців цитовані в міжнародних наукометричних базах Scopus, Web of Sciense та Google Scholar. Очолюють ці списки Борис Мінаєв, Андрій Гусак, Гліб Баришніков, Валентина Мінаєва, Наталія Карауш, Сергій Бондарчук, Галина Луценко, Тетяна Запорожець, Дмитро Лила, Семен Корнієнко, Микола Пасічний, Світлана Жаботинська, Володимир Лизогуб, Сергій Корновенко, Тамара Яценко, Наталія Зачосова.

Окремо хочу відзначити наукову діяльність професора Бориса Мінаєва, який наразі посідає друге місце серед науковців ВНЗ України, які мають високий індекс цитування Гірша. Переконаний, що університет утримає і підвищуватиме свої рейтингові показники.

За інформацією прес-служби Черкаського національного університет імені Богдана Хмельницького. 

Від Author 2

Коментарі закриті.