На Черкащині середньомісячний грошовий дохід домогосподарства збільшився на 19%

860672_w_300-300x240

Середньомісячний грошовий дохід одного домогосподарства на Черкащині у першому кварталі 2018 року становив 6363 гривні. Це на 19 відсотків більше, ніж у відповідному періоді торік. На одного члена домогосподарства припадало в середньому 3263 гривні.Такі дані вибіркового обстеження домогосподарств фахівцями головного управління статистики в області, пише “Черкаський край“.

Половина доходів — на продовольство
А от середньомісячні грошові витрати зросли порівняно з першим кварталом 2017 року на 24 відсотки. Витрати одного члена домогосподарства області становили 3189 гривень, і це на 221 гривню менше, ніж у середньому в країні.

З усіх сукупних витрат середньостатистичного домогосподарства в за місяць приблизно 91 відсоток становили споживчі, і з них 49,6 відсотка йшли на продовольчі товари.

Частка непродовольчих — 27,7 відсотка, витрат на послуги — 13,8. Зокрема, у структурі грошових витрат домогосподарств області на одяг і взуття витрачалося 5,3 відсотка, на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточні ремонти житла — 1,7, на відпочинок і культуру — 0,7 відсотка.

Їли більше риби, менше картоплі й молока
Цікаво, що поза домом домогосподарства витрачалися на харчування економно: в середньому за місяць лише 1,6 відсотка сукупних витрат. Еквівалентні сукупні витрати однієї особи загалом на харчування становили в середньому близько 64 гривень на добу проти 54 у першому кварталі 2017 року.

Одна особа споживала у середньому за місяць у першому кварталі 2018 року: хліба і хлібних продуктів — 10,2 кг, м’яса і м’ясопродуктів та сала — 4,7 кг, риби та рибопродуктів — 1,9 кг, молока, молокопродуктів, масла (в перерахунку на молоко) — 16,8 кг, яєць — 19 штук, олії та інших рослинних жирів — 1,7 кг, фруктів, ягід, горіхів, винограду 4,1 кг, овочів, картоплі, грибів — 13 кг, у т.ч. картоплі — 5,9 кг, цукру (включаючи цукор у кондвиробах), меду — 3,1 кг.

Порівняно з відповідним періодом 2017 року збільшилося споживання риби і рибопродуктів майже на 12 відсотків, цукру, меду — майже на 11 відсотків, м’яса, м’ясопродуктів та сала — на 9 відсотків, хліба і хлібопродуктів на 2.

Дещо зменшилось споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду, овочів, картоплі, грибів (зокрема картоплі — на 3,3 відсотка), молока, молокопродуктів та масла (на 0,6).

Коментування та розміщення посилань заборонено.

Комментарии закрыты.