Обласна державна адміністрація спрямувала листи до Міністерства охорони здоров’я щодо необхідності виділення додаткових коштів для забезпечення цільових видатків на цукровий діабет. Зокрема, на придбання інсуліну, оскільки інсулінотерапії в Черкаській області потребують понад 8,3 тисячі осіб, з яких 207. Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Овчаренко, пише“Діловий регіон”.

Завдяки переліку пацієнтів, які потребують інсуліну, на Черкащині уточнили потребу у видатках на забезпечення відшкодування вартості цих препаратів. Йдеться про понад 70,5 млн грн.

– При формуванні бюджету на цей рік ми розподілили на 28,4 млн грн медичної субвенції на цільові видатки з цукрового діабету, – говорить Сергій Овчаренко. – Ці кошти спрямовано на відповідні місцеві бюджети районів та міст області. Водночас деякі місцеві бюджети спрямували на ці заходи ще майже 9 млн грн. Загалом, станом на вересень, всі уповноважені 47 аптечних пунктів пацієнтам видали інсуліну на більше 26,2 млн грн. Тож, відчутна нестача фінансування у цьому напрямку. Аби врегулювати ситуацію, ми вже звернулися до МОЗ.

Від Author 2

Коментарі закриті.