З 5 жовтня поточного року роботодавцям слід чекати на комплексні перевірки з праці. Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» урядом затверджено заходи, спрямовані на детінізацію ринку праці.

Даним розпорядженням Уряд доручив Держпраці, ДФСУ, Пенсійному фонду,  Національній поліції, іншим центральним органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування провести:

  • починаючи з 5 жовтня 2018 року, комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення;
  • до 5 жовтня 2018 року інформаційно-роз’яснювальну кампанію про заплановані заходи та неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

На сьогоднішній день питання детінізації та легалізації заробітної плати набуває надзвичайної актуальності. Зрозуміло, що від розміру отриманої заробітної плати залежить рівень життя та соціальних пільг населення. Через виплату тіньової зарплати бюджет щорічно втрачає мільярди несплачених податків. Окрім цього, виплата заробітної плати у «конвертах» та використання найманої праці без реєстрації  трудових відносин – порушення конституційних прав громадян.

Відповідно до норм трудового законодавства, працівник не може бути допущений до роботи без укладання трудового договору та повідомлення органу фіскальної служби. Оформлюючи нового працівника на роботу, суб’єкту господарювання необхідно:

– укласти в письмовій формі трудовий договір (п. 6 ч. 1 ст. 24 Кодексу законів про працю України);

– оформити наказ про прийняття на роботу;

– повідомити ДФС про прийняття працівника на роботу.

За інформацією сайту Степанецької ОТГ. 

Від Author 2

Коментарі закриті.