У ході сьогоднішнього засідання виконкому було обговорено питання щодо принципів вуличної торгівлі. У результаті між членами виконкому та представниками відповідних департаментів, які регулюють та контролюють діяльність роботи черкаських ринків та ярмарків, було ухвалено рішення про непідтримання в Черкасах так званих універсальних ярмарків. Їх пропонували влаштувати по вул. Сумгаїтській, 30 та вул. Героїв Майдану( навпроти будинку №3). На засідання виконкому виносився проект рішення про проведення універсальних ярмарків із 15 вересня до 31 грудня.

Так, створити ярмарок начебто за численними зверненнями громадян, просили по вулиці Сумгаїтській біля будинку № 30. Проти цього категорично виступив заступник міського голови Ігор Коломойський. За його словами, ще в 2017 році батьківські комітети кількох шкіл зверталися до міськради із проханням прибрати стихійну торгівлю в цьому районі.

Не менш категоричним був і ще один заступник мера Юрій Ботнар. Він вважає, що так звані універсальні ярмарки не можуть бути узаконенням стихійної торгівлі. І що від назви їхня суть не змінюється. Торгівля “з асфальту” не може вважатись “універсально ярмарочною”. Натомість, збільшується проблем у комунальників, які мусять прибирати території за “стихійниками”.

— Для цього потрібно обрати місце, відповідно облаштувати його та укласти договір на вивезення відходів, адже торговці лишають після себе гори сміття,— зауважив Юрій Ботнар.

Як підсумок, більшість членів виконкому запропонували проголосувати за категоричну відмову у проведенні таких невпорядкованих ярмарків.

За інформацією “Про Все“.

Від Author 2

Коментарі закриті.