За інформацією міськради Черкас, на 27 липня у Черкасах було укладено близько 102 тисяч декларацій із сімейними лікарями. Тобто, це зробив майже кожен третій черкасець. Темпи укладання угод із лікарями залишаються стабільно високими, незважаючи на сезон відпусток. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Олег Стадник.

— У середньому, на одного лікаря припадає 780 підписаних декларацій. У нас є лікарі, які вже набрали 1800 пацієнтів. За три місяці вони виконали те, на що давався час до кінця року. Є фахівці, які дуже сумлінно працюють і користуються попитом на первинній ланці. Причому це як медики із великим досвідом, так і ті, що нещодавно закінчили вищі медичні навчальні заклади. Хочу зауважити, що якщо громадянин не встигне підписати декларацію з сімейним лікарем до 1 грудня 2018 року, то фінансування на нього виділене не буде, тож йому доведеться сплачувати за лікування з власної кишені. Тож раджу усім, хто ще не уклав угоду із сімейним лікарем, поквапитися і зробити це, – зазначив Олег Стадник.

За його словами, з 1 липня в Україні вже не виділяється медична субвенція. Натомість застосовується принцип «Гроші ходять за пацієнтом». Таким чином, той лікувальний заклад, який обслуговуватиме більше людей, отримуватиме більше коштів. Вже зараз помітне суттєве збільшення фінансування медичних закладів Черкас на поточні потреби Національною службою здоров’я України.

Від Author 2

Коментарі закриті.