На приватно-орендному сільськогосподарському підприємстві «Уманський тепличний комбінат» з’явився новий зелений цех, який жартома називають «дитячий садок». Це спеціальне відділення для вирощування розсади. Такі суперсучасні європейські технології і масштаби (понад три гектари під склом спеціально для розсади) освоєно у вітчизняному овочівництві закритого ґрунту вперше.

Усі процеси в розсаднику автоматизовано, однак і без умілих, чутливих людських рук тут не обійтись. На новий підрозділ – розсадне відділення, додалось ще 20 робочих місць.

Всього на підприємстві працює 565 осіб. Заробітна плата у працівників тепличного комбінату за минулий рік була близько 3750 грн. на місяць.

Приватно-орендне сільгосппідприємство «Уманський тепличний комбінат», яке розташувалось на 35 га, має філіали у Тальному та Христинівці.

Уманський тепличний комбінат, яким протягом багатьох років беззмінно керує Микола Гордій, є європейським лідером з урожайності овочів.

Сьогодні продукцію підприємства охоче беруть найвідоміші торгівельні фірми: «Екомаркет», «Метро», третина валового збору овочів йде на експорт.

Як повідомляють в Уманській райдержадміністрації, робота Уманського тепличного комбінату була відзначена на Дні керівника очільником району Анатолієм Петренком:

– У січні 2013 року підприємством реалізовано продукції на 11083,7 тис. грн., що на 2121 тис.грн. або 23,7 відсотка більше відповідного періоду минулого року, – зазначив Анатолій Іванович.

На комбінаті створено сучасний логістичний центр та цех підготовки продукції до реалізації.

Наразі на комбінаті активно впроваджують енергозберігаючі технології. Тут діють економні установки, які називають «енергетичним серцем» теплиць. Адже, за словами Миколи Гордія, – один з головних принципів успішного розвитку підприємства – економія.

Від admin

Коментарі закриті.