Сім підприємств Черкащини, де працюють люди з інвалідністю, отримали погодження на пільги. Таке рішення прийняли в ході чергового засідання регіональної комісії ОДА з надання підприємствам інвалідів пільг з оподаткування. Воно відбулось під керівництвом першого заступника очільника області, голови комісії Віталія Коваля.

Розглянули такі підприємства: Звенигородське учбового-виробниче підприємство Українського товариства сліпих, «Благодія-Центр» Черкаської міської громадської організації інвалідів «Благодія», «ЛіЗ» обласного громадсько-соціального об’єднання «Асамблея інвалідів Черкащини», «Палліум» Черкаської обласної громадської організації інвалідів «Турбота про інвалідів», Черкаська обласна організація Українського товариства глухих, Черкаська обласна організація інвалідів «Надія», Черкаська обласна організація інвалідів «Рівність».

Як зауважив Віталій Коваль, на цих підприємствах працює в середньому до двадцяти людей з інвалідністю. Сфера ж послуг – різноманітна.

– Це і виробництво меблів, – говорить Віталій Володимирович, – і видання книг та довідників, юридичні послуги, також переробка та реалізація продуктів харчування та ін. Важливо, що керівники цих виробництв дбають про соціальний захист своїх працівників, а середньомісячна зарплата тут – понад 3,7 тис. грн. Поступово її рівень збільшують. Відтак підприємства заслуговують на відповідну підтримку.

За інформацією прес-служби ОДА.

Від Author 2

Коментарі закриті.