У Долині троянд у Черкасах висадили алею сакур, яка символізує дружні стосунки між Україною та Японією, пише zmi.ck.ua

“Клімат в Україні та Японії дуже різні. Це та сакура, яку вирощують під Україною. Посольство Японії в Україні продовжує реалізацію проекту “Висадження сакур”, ми подивилися, що в Черкасах сакури немає, але тут вивчають японську мову, є японські ресторани, є цікавість до японської культури Для японців це символічне дерево, дуже приємно що ми висаджуємо багато сакур по всій країні, я сподіваюся, що цей проект – це буде старт для подальших дуже цікавих проектів і для зміцнення дружніх відносин між Японією та Україною”, – розповів другий Секретар Посольства Японії в Україні Хошіно Юічі під час офіційної церемонії відкриття алеї.

“Наша співпраця повинна бути на постійній основі. Ми вдячні за подарунок для міста. І це не лише висадження сакур, а й в культурному плані, адже завтра другий секретар Посольства Японії в Україні прочитає лекцію в Першій міській гімназії. Кожен рік ми будемо зміцнювати наші стосунки. Але я хотів би, щоб наша співпраця «виливалася» у створенні нових робочих місць у нашому місті, щоб японські бізнесмени приходили на наш ринок і сторвали нові місця і підприємства”, – сказав міський голова Анатолій Бондаренко.

За словами Хошіно Юічі, лекція, яка відбудеться в гімназії, буде на тему історії та культури Японії, погляд Японії на відносини з Україною.

 

Від Author 2

Коментарі закриті.