У 2019 році почнеться капітальний ремонт траси М-05 Київ-Одеса. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян після огляду аварійного ремонту автодороги, пише LB.ua.

“Повертаємося до Києва відремонтованою трасою М05. Ремонт як тимчасовий. З наступного року приступаємо до капітального”, – написав він у Facebook.

Тим часом в Укравтодорі зазначили, що більшість ділянок дороги М-05 давно потребує капітального ремонту.

Зокрема, потреба в коштах на проведення капітального ремонту на ділянці від Білої Церкви до Одеси становить 16 млрд грн.

“Зараз триває активна фаза переговорів з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про надання кредиту для проведення капітального ремонту М-05 на ділянці дороги Біла Церква – Умань (87-206 км) протяжністю 118,6 км”, – зазначають у відомстві.

Зазначимо, що траса Київ-Одеса є частиною міжнародного транспортного коридору Е-95 Гельсінкі-Київ-Одеса-Димитровград-Александрополіс.

Інтенсивність руху на М-05 становить від 10 до 48,5 тисяч автомобілів на добу в Київській області, в Черкаській області – від 10 до 16 тисяч автомобілів на добу, в Одеській області – від 10 до 40 тисяч автомобілів на добу.

Від Author 2

Коментарі закриті.