28-річний черкаський науковець працює у Швеції та займається створенням новітніх екологічно безпечних джерел освітлення.

Кандидат хімічних наук, викладач Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Гліб Баришніков проводить наукові дослідження у Королівському технологічному університеті міста Стокгольм. Торік вчений отримав грант Президента України та очолив науковий проект молодих вчених за фінансової підтримки Міносвіти України, інформує vikka.ua.

Черкаський науковець-хімік наразі працює у мультинаціональній команді. Гліб Баришніков останні роки жив у Черкасах, а до цього об’їздив значну частину України. Родом він із Краматорська Донецької області.

“Я і ще кілька науковців під керівництвом професора Ханса Огрена займаємося теоретичною розробкою нових матеріалів для світловипромінюючих діодів. Це найсучасніше джерело освітлення, а також невід’ємний компонент кожного сучасного смартфона, телевізора чи монітора. Те, що сьогодні йде з маркуванням “LED”. Винаходимо нові матеріали, щоб здешевити технологію, покращити ефективність, яскравість”, – пояснює черкащанин.

Після закінчення свого контракту у 2019 році вчений планує повертатися жити до України.


Від Author 2

Коментарі закриті.