Фітодизайн та простота. Такі ідеї наразі втілюються у сучасних дизайнерських ремонтах та облаштуванні житла. Черкащани, що облаштовують житло за новими тенденціями, прощаються із класикою та намагаються уникати надто яскравих та екстравагантних дизайнерських рішень. Сайт vikka.ua зібрав думки фахівців з інтер’єрів.

За словами керівника дизайн-студії “Сітек” Андрія Могили, серед місцевих інтер’єрів найбільш популярним залишається скандинавський дизайн, як у облаштуванні стін, так і у виборі меблів.

“Класики стало менше десь на 70%. Скандинавський стиль – це мінімум матеріалу та максимум користі. Наразі у світі набирають популярності відновлювальні матеріали, тобто природні та екологічні. Що стосується меблів, то наразі від 10 до 20 вітчизняних виробників тільки починають робити власні меблі. До цього це був або крадений дизайн, або меблі дуже поганої якості”, – зазначив він.

Серед нових популярних тенденцій керівник черкаської студії Sotnikova Design Group Наталія Сотникова виділила гіпсові 3D-панелі, живий мох, плитку під стару та фарбовану цеглу та обшивку стін та стелі натуральним деревом.

“Гіпсові 3D-панелі можна використовувати у будь-якій кімнаті. З їх допомогою виділяють акцентну стіну: за диваном, ліжком, у їдальні. Вони білі, але їх можна пофарбувати у будь-який колір. Ще одна важлива перевага ­– їх виготовляють у Черкасах”, – розповіла керівник студії.

3D стінові панелі можуть повністю змінити простір приміщення, особливо панелі з горизонтальним малюнком. В залежності від розміщення, вони зроблять кімнату витягнутою або нададуть їй широту.

За її словами, 3D-панелі вартують від 300 грн за квадратний метр.

“Стіни у стилі лофт під натуральну цеглу можна зробити за допомогою спеціальної плитки. Вона має дуже гарний вигляд і може бути будь-якого кольору”, – зазначає Наталія Сотникова.

Вартість такої плитки від 180-200 грн за квадратний метр.

“Зараз у моді фітодизайн. Популярні живі стіни, на яких ростуть різні рослини. Там є спеціальна система поливу. А є живий ісландський мох. Його не треба поливати – він живиться тим, що літає у повітрі, продуктами життєдіяльності людей. Нещодавно ми клеїли таку стіну на “рідкі цвяхи”, як рекомендує виробник, і хвилювалися за стан моху. Але він гарно прижився і має дуже ефектний вигляд”, – поділилася досвідом керівник студії.

Вартість 1 квадратного метра скандинавського моху вартує від 9 тис. грн.

Також Наталія Сотникова звернула увагу на ще одну популярну новинку в інтер’єрах – біокаміни, що не потребують спеціально підготовленого місця і можуть бути повністю мобільними. Для них не треба облаштовувати димохід і отримувати дозволу на установку.

Керівник дизайн-студії “Інтер’єр-Ідея” Павло Радченко, у свою чергу, протягом останніх 5-ти років спостерігає, що дизайн став більш простим. Замовники тяжіють до більшої функціональності.

“Наразі у дизайні використовується менше форм, особливо плавних форм. Вже не роблять натяжні стелі з плавними лініями, хвилями. Люди хочуть робити більший акцент на стінах, але без яскравих кольорів, без контрастів. Класика стає менш популярною. Це ще пов’язано з тим, що вона дорожча у виконанні. При цьому відчувається загальна тенденція до простоти. Це своєрідна психологічна відповідь людини на перевантаженість інформацією, на складнощі життя”, – зазначив фахівець.

За його спостереженнями, черкащани наразі стали підходити до дизайну більш виважено.

“Вартість ремонту необґрунтовано велика, якщо намагатися винайти щось складне. До того ж дуже швидко воно стає неактуальним”, – розповів Павло Радченко.

Наразі черкащани більше звертають увагу на якість деталей інтер’єру, ніж на їх кількість. Що ж до екологічної безпеки тих чи інших матеріалів, то цим переймаються лише одиниці.

Дизайнерські новинки доходять до Черкас, як і до України в цілому, з великим запізненням. Черкаські дизайнери зізнаються, що майже не стикалися у роботі з останніми світовими новинками облаштування стін.

3d шпалери – можливо, саме у новому сезоні черкащани познайомляться із цим декором. Це широкоформатні плоскі зображення для стін, що передають не тільки саму картинку, але і її глибину та об’єм, тобто, перспективу.

Теплові шпалери. “Родзинка” новинки в тому, що при збільшенні температури у  приміщенні зображення на шпалерах змінюється. Наприклад, цілком традиційний малюнок у вигляді зелених пагонів з крихітними бутонами, придбаний у магазині, на холодному повітрі ніяк себе не проявляє, залишаючись таким же звичним. А ось у приміщенні, в якому хоча б плюс 22-23°C, бутони починають збільшуватися в розмірах, а при певній температурі розцвітають яскравими, пишними квітками.

Гнучкий камінь. Цей натуральний камінь дійсно може продаватися просто в рулонах, відрізняється гнучкістю і знайшов досить широке застосування в інтер’єрі. Створюється гнучкий камінь зі зрізу природного піщанику, вік якого налічує мільйони років.

“Рідка” плитка. Таку плитку також часто називають “живою”. Вона реагує на дотик, змінюючи малюнок. Поверхня “рідкої” плитки створена із загартованого скла, досить міцного для того, щоб використовувати плитку в якості підлогового покриття або для обробки стільниці стійки бару чи обіднього столу.

Від Author 2

Коментарі закриті.