Цьогорічна зима, а особливо кінець лютого, змусили багатьох замислитися над утепленням власного житла задля економії родинного бюджету. Варто зазначити, що Державна програма з енергоефективності продовжує свою роботу.
Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що у проекті Держбюджету на 2018 рік передбачено 400 млн гривень на програму з енергоефективності (“теплі кредити”).
ПриватБанк підключився до регіональних програм енергоефективності для ОСББ, у рамках яких об’єднання мешканців можуть здешевити кредит на потреби свого будинку, отримавши компенсацію за кредитом. До державної програми активно підключаються області, міста та навіть деякі села. «Теплі кредити» для будинку – запорука енерго- та теплоефективності.
Так, сьогодні ОСББ може за допомогою ПриватБанку отримати компенсацію частини кредиту від держави – до 40% вартості (за наявності одержувачів субсидій – до 70%), а також додаткової компенсації від обласних і місцевих програм. Участь відразу в трьох програмах значно здешевлює кредит.
Як повідомили в банку, відтепер у рамках державної програми енергоефективності «Теплі кредити» ОСББ зможуть отримати кредит до 2 млн грн, а строк погашення пільгових позик продовжено до 5 років.
У рамках програми енергоефективності «Теплі кредити» ОСББ зможуть здійснити:
  1. Заходи щодо утеплення будинку:
  • придбання теплоізолюючих матеріалів з термоізоляції зовнішніх стін багатоквартирного будинку, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаменту;
  • придбання та встановлення двокамерних енергоефективних склопакетів у вікнах, розташованих у місцях загального користування;
  • придбання та встановлення дверей для місць загального користування (у тому числі під’їздів, підвалів, технічних приміщень, горищ).
2.  Система опалення/вентиляції:
  • облаштування або ремонт індивідуальних теплових пунктів;
  • придбання приладів обліку теплової* енергії і води (гарячої та холодної), регуляторів теплового потоку за погодних умов, включаючи вартість їх встановлення;
  • система сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання.
3. Інші заходи по підвищенню енергетичної ефективності:
модернізація систем освітлення місць загального користування (зокрема, заміна електропроводки, ламп та патронів до них, встановлення систем автоматичних вимикачів).

Від Author 2

Коментарі закриті.