Останнім часом до служби обліку реалізації води і стоків КП «Черкасиводоканал» надходить чимало звернень від споживачів щодо проведення перерахунку нарахувань за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення у зв’язку з тимчасовою відсутністю користувача послуг.

Згідно з п. 29 «Правил надання послуг централізованого опалення, гарячого і холодного водопостачання» затверджених постановою КМУ №630 від 21.07.2005 р., споживач має право на зменшення розміру плати за послуги у разі тимчасової відсутності. Для цього громадянам потрібно подати письмову заяву та офіційний документ, що підтверджує його відсутність (довідка з місця тимчасового проживання (перебування), роботи, лікування, навчання, проходження військової служби, відбування покарання).

Для громадян, які перебувають за кордоном, підставою для перерахунку також є довідка, видана консульським відділом посольства України в країні тимчасового перебування. Відмітки у паспорті, довідки та посвідчення іноземних держав, візи не є підставою для проведення перерахунків у зв’язку з відсутністю.

– Досить часто споживачі звертаються з актами, підписаними сусідами і засвідченими майстрами СУБів чи КСНів . Такі акти можуть бути використані для виписки громадян у судовому порядку, але вони не є підставою для проведення перерахунку, – наголошує Володимир Ромашов начальник Служби обліку та реалізації води і стоків.

Як виняток, акт, засвідчений сусідами та зареєстрований у СУБі, може бути розглянутий, якщо споживач подає два такі документи (зустрічні). Один з яких свідчить про те, що абонент за даною адресою не проживає (за місцем реєстрації), а другий – про те, що він постійно перебуває в іншому місці без реєстрації. У цьому випадку знімається нарахування за місцем реєстрації і проводиться нарахування за місцем перебування.

Для заощадження часу і коштів КП «Черкасиводоканал» радить містянам встановлювати лічильники і таким чином сплачуватти тільки за фактичне споживання води.

Від Author 2

Коментарі закриті.