Індекс споживчих цін у січні 2013р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 99,9%, повідомляють у Головному управлінні статистики у Черкаській області.

На споживчому ринку у січні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,1%. Найбільше (на 2,9–1,9%) подешевшали сало, яйця та цукор. На 0,5–0,1% знизилися ціни на фрукти, м’ясо та
м’ясопродукти, олію соняшникову, кисломолочну продукцію, молоко, рибу та продукти з риби. Разом з цим суттєво (на 3%) подорожчали овочі. На 0,5–0,1% зросли ціни на сметану, хліб, рис, маргарин, масло, макаронні вироби, продукти переробки зернових, безалкогольні напої, сири.

Алкогольні напої та тютюнові вироби стали дорожчими на 0,2%.

У сфері охорони здоров’я фармацевтична продукція зросла в ціні на 0,1%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 0,8% зумовлено подорожчанням перевезень пасажирським залізничним та автодорожнім транспортом на 4,8% та 4,6% відповідно. У той же час відбулося зниження цін
на паливо та мастила на 0,9%.

Разом з цим на 0,8–0,1% стали дешевшими одяг і взуття, аудіотехніка, фотоапаратура та обладнання для обробки інформації, телефонне обладнання, побутова техніка.

Від admin

Коментарі закриті.