Аргументовані доводи з реалізації плану розвитку(відродження) закладу культури кінотеатр «Космос», які навела на позачерговій сесії Шполянської районної ради начальник відділу економіки та інвестицій Шполянської міської ради ОТГ, Наталія Коваль переконали депутатський корпус районної ради і вони одноголосно схвалили рішення «Про надання згоди на передачу цілісного майнового комплексу кінотеатру “Космос”, що розташований на території Шполянської ОТГ з комунальної власності Шполянської районної ради до комунальної власності Шполянської міської ради».

В своїй доповіді Наталія Коваль зазначила, що виконавчими органами міської ради вже розроблено проект «Перспективного плану культурно-економічного розвитку (відродження) закладу культури – кінотеатру «Космос». Основною метою якого є відновлення роботи діяльності кінотеатру, налагодження систематичної концертної діяльності та виведення роботи закладу на самоокупність. Для здійснення цієї мети необхідно залучити понад 3 млн. грн. інвестицій з різних джерел фінансування, як державного та місцевого бюджету, так і коштів міжнародної технічної допомоги, що неможливо здійснити з бюджету району.

– Аби міська рада мала всі законні підстави на здійснення фінансування та виготовлення проектно-кошторисно документації, необхідно зараз передати об’єкт у власність громади. Звичайним жителям району не важливо, хто є власником будівлі, а важливо прийти в теплий комфортний зал, отримати задоволення від кіносеансу, або ж виступів талановитих художніх колективів не визначаючи різниці від якого будинку культури – районного чи міського, або запрошеного ззовні. – констатувала начальник відділу економіки та інвестицій міської ради.

По завершенні сесії районної ради міський голова Шполянської міської ОТГ Сергій Кравченко наголосив:

– Після передачі кінотеатру «Космос» у комунальну власність громади – міською радою буде докладено максимум зусиль, щоб на 100% виконати всі заходи зазначені в плані розвитку відповідного закладу. Вже на наступній сесії міської ради ми винесемо на розгляд депутатів ряд рішень, які стануть першими кроками до досягнення поставленої мети. Як зазначалося раніше, міська рада не обмежуватиме доступ до використання кіноконцертної зали для заходів та репетицій художніх колективів громад сіл та об’єднаних громад Шполянського району та сприятиме налагодженню партнерських взаємовідносин з районним будинком культури.

За повідомленням Шполянської міськради.

Від Author 2

Коментарі закриті.