Якщо ви із числа людей з особливими потребами вам необхідно буде вирішити, на якому етапі повідомити роботодавця про свою інвалідність: у резюме, в супровідному листі або під час співбесіди.

Дуже важливо підняти цю тему до або під час співбесіди, адже ваша інвалідність може впливатиме на здатність виконувати необхідні завдання. Про це “Економіка Сьогодення” дізналась у прес-службі Черкаського ОЦЗ.

Перед співбесідою підготуйтеся до можливих питань щодо різних нюансів вашої інвалідності, обміркуйте, як краще розповісти про неї підкреслюючи ваші сильні сторони та пояснюючи, як ви можете подолати труднощі у роботі, які можуть бути спричинені інвалідністю.

Можливо, потенційний роботодавець не мав працівників з обмеженими фізичними можливостями раніше, тож його побоювання можуть бути спричинені недостатньою обізнаністю в цьому питанні. Тому ваше завдання – пояснити максимально вичерпно чому ваша інвалідність не є перешкодою у працевлаштуванні.

Ніколи не розпочинайте співбесіду з обговорення інвалідності, набагато важливіше, щоб роботодавець знав про ваші вміння та навички, необхідні для виконання роботи.

Будьте готовими до обговорення ваших потреб щодо організації та пристосування робочого місця (якщо це буде необхідно).

 

Від Author 2

Коментарі закриті.