100 днів у новому форматі – це не той період, за який звітують. Однак, це важливий часовий відлік, щоб побачити, чи отримали створені об’єднані територіальні громади новий ПУЛЬС життя і наскільки його відчувають люди.

Іваньківська сільська ОТГ – одна із 14 ОТГ Черкащини, де 29 жовтня 2017 року відбулися вибори голів громад та депутатів місцевих рад. Про перші кроки Іваньківської сільської ради після набуття нових повноважень та організацію їх виконання розповіла консультанту з питань комунікацій Черкаського РВ АМУ голова громади Леся Поліщук.

До складу Іваньківської сільської ОТГ входить чотири  населених пунктів. Це – села Іваньки, Тимошівка, Березівка, Крачківка,  в яких проживає 4117 осіб.

Незважаючи на те, що початок роботи громади припав на осінньо-зимовий період, це не стало перешкодою для вирішення нагальних потреб мешканців та створення засад розвитку громади.

Сформовано бюджет громади, який складає 22,5 млн.грн. (основні джерела наповнення – це ПДФО та надходження плати за оренду землі).  Розпочато вирішення болючих проблем. Перш за все, будівництва водогону (всього в селі Іваньки буде 30 км водогону). Наразі розроблено проектно-кошторисну документацію, частково зроблено геодезичну зйомку на місцевості (12,5 км), яка погоджена в усіх інстанціях.

Ще одним важливим напрямком визначено освітній. У 2017 році на Іваньківську школу, яка єдина в районі визнана Інноваційною, виділено 150 тис.грн. для придбання мультимедійних дошок  та  Інтерактивної дошки з проектором. Нині планується придбання обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології, географії. Відремонтовано шкільний автобус, придбано новий посуд для шкільних їдалень. У стадії розроблення проектно-кошторисна документація на проведення ремонтних робіт шкільних харчоблоків та придбання обладнання для їдальні  Крачківської загальноосвітньої школи.

У рамках Угоди про соціальне партнерство громада активно  співпрацює з сільгосптоваровиробниками, за рахунок яких придбано апарат для замірювання аналізу крові, проведено роботи з перекриття даху Іваньківського дошкільного навчального закладу, ремонт підлоги у спортзалі Іваньківської школи. Виділено кошти на ремонт приміщення під ЦНАП громади.

Зроблено початок до раціоналізації використання наявних ресурсів громади. Так, в оренду ТОВ «Кищенці»  передали ставок, що забезпечить надходження до бюджету додаткових 107 тис.грн. у рік (раніше за цю водойму громада отримувала щорічно лише 100 грн.).

Нарешті з’явилася можливість благоустрою територій. Тож розпочато роботи з відновлення скверу у центральній садибі громади. Зокрема, було висаджено  зелені насадження, встановлено вуличні ліхтарі та лавочки. Неабияк пишається громада  своєю «набережною». Тут відбулися кардинальні зміни. Вздовж ставу проходить доріжка, поряд стоять лавки для відпочинку, і все це освітлюється новими ліхтарями.

У рамках реалізації розпорядження Уряду про використання земель за межами населеного пункту Іваньківська громада підписала з Держгеокадастром меморандум та вже готується до прийняття у свою комунальну власність  земельних ділянок сільськогосподарського та несільськогосподарського призначення  державної власності.

На перших успіхах в Іваньківській ОТГ не збираються зупинятися. Вже є плани на майбутнє. У громаді розмірковують над ремонтом доріг, освітленням вулиць, придбанням трактора «Білорусь» та снігоприбиральної машини. Після отримання ліцензії та прийняття на баланс громади медичних закладів планують відремонтувати ФАП у селі Березівці та хочуть якнайшвидше завершити роботи зі зведення водогону.

І на завершення – об’єднана територіальна громада запрошує на постійну роботу юриста. То ж, хто мріє спробувати свої сили і бути працевлаштованим в Іваньківській об’єднаній громаді, отримувати гідну зарплату, безпосередньо долучитись до розвитку ОТГ, реалізувати власний амбітний проект, звертайтеся до відділу кадрів громади. І нехай це буде успішний проект!

Від admin

Коментарі закриті.