Додаткові заходи природоохоронного напрямку формують фахівці відповідних структур ОДА, територіальних органів виконавчої влади та науковці.  Цю роботу здійснюють в межах реалізації відповідного Указу Президента України. Зокрема щодо розвитку лісового господарства, раціонального природокористування та збереження об’єктів природно-заповідного фонду.

Про це йшлося на нараді під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Коваля.

Заходи спрямовані на збереження цінних природних комплексів та екосистем, розвитку заповідної справи, лісового та водного господарства, реформування системи контролю за дотриманням природоохоронного законодавства, інформують у Черкаській ОДА.

Учасники наради обговорили шляхи реалізації Плану: про роботу з розширення мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення для збереження біорізноманіття в регіонах; активізацію міжнародного співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища, розвитку заповідної справи; поліпшення екологічного стану водних об’єктів задля захисту громадян, населених пунктів від шкідливої дії вод; охорону, належний захист, раціональне використання та відтворення лісів.


Від Author 2

Коментарі закриті.