9 вересня, розпочинається виборчий процес перших виборів депутатів та голів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. Перші вибори призначені на 29 жовтня 2017 року у 201 об’єднаній громаді в усіх областях України.

В Черкаській області вибори відбудуться в таких ОТГ:

Мліївська сільська ОТГ

Бузівська сільська ОТГ

Соколівська сільська ОТГ

Жашківська міська ОТГ

Кам’янська міська ОТГ

Ліплявська сільська ОТГ

Карашинська сільська ОТГ

Моринська сільська ОТГ

Іваньківська сільська ОТГ

Паланська сільська ОТГ

Степанківська сільська ОТГ

Іркліївська сільська ОТГ

Водянська сільська ОТГ

Матусівська сільська ОТГ

Зорівська сільська ОТГ

До 16 вересня районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад.

До 20 вересня територіальні виборчі комісії мають утворити одномандатні, територіальні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів, кількість яких має становити 4 506 виборчих округів.

До 18 вересня включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

Окрім того, 25 вересня розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

Подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови триватиме до 4 жовтня. А до 5 жовтня територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидатів або про відмову в реєстрації.

До 11 жовтня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі.

Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4 % усіх виборців України.

Про це пише Рідна Черкащина.

Від Author 2

Коментарі закриті.