Загальновідомо, що тісна співпраця з роботодавцями є найважливішою передумовою якісного вирішення головного завдання служби зайнятості – сприяння працевлаштуванню незайнятим громадянам, пише ЕКОНОМІКА СЬОГОДЕННЯ.

Так, протягом січня-серпня 2017 року Золотоніський міськрайонний центр зайнятості надав місцевим роботодавцям більше 7 000 інформаційних та консультаційних послуг, в тому числі шляхом відвідування роботодавців безпосередньо на  виробництві, в установах та організаціях. За сприяння центру зайнятості із 922 заявлених місцевими роботодавцями вакансій забезпечено кваліфікованими кадрами 900 вакансії, що становить 98 відсотків від потреби, переважна більшість з них на посади укладальників-пакувальників, операторів виробничої дільниці, продавців, охоронців, водіїв автотранспортних засобів, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, птахівників та інші. Протягом цього періоду роботодавці також організовували громадські роботи та роботи тимчасового характеру, в яких взяли участь 281 особа та було укладено 50 договорів на працевлаштування після закінчення професійного навчання. Для підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці для 232 осіб було організовано професійне навчання з метою здобуття ними відповідної кваліфікації або приведення у відповідність до сучасних вимог. За сприяння міськрайонного центру зайнятості створено 8 нових робочих місць, які всі укомплектовані.

Одним із прикладів тісної співпраці центру зайнятості з місцевими роботодавцями є співпраця з Золотоніською філією ПП «Агроспецпроект», яка за 12 років свого існування, здолавши шлях від виконання замовлень по переробці овочів для інших підприємств,  зайняла провідні позиції серед виробників консервів бобової групи та цукрової кукурудзи на українському ринку. На сьогодні підприємство представляє продукцію під власними торговими марками та продовжує виробництво продукції для інших компаній та приватних торгових марок.

«Тільки протягом трьох останніх років співпраці за сприяння центру із 430 заявлених роботодавцем вакансій 409 укомплектовано, що становить 95 відсотків. Саме з початку цього року підприємство найбільше потребувало працівників для підготовки до сезону переробки та консервування молодої кукурудзи та зеленого горошку. Протягом цьогорічного сезону майже 100 колишніх безробітних знайшли роботу на «Агроспецпроект» та працевлаштовані на посади електриків, електрогазозварників, операторів виробничої дільниці, слюсарів-ремонтників, підсобних робітників та водіїв навантажувачів», – повідомила директор міськрайонногоцентру зайнятості Людмила Павліченко. Водночас на цьому підприємстві більшість безробітних за сприяння центру пройшли стажування, професійне навчання та підвищили свою кваліфікацію.

На цей час найпопулярнішими вакансіями Золотоніщини, які пропонують місцеві роботодавці до укомплектування є – оператори виробничої дільниці, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, укладальники-пакувальники готової продукції, сімейні лікарі та молодша медична сестра.

Від Author 2

Коментарі закриті.