Днями в конференц-залі ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» розпочав свою роботу Всеукраїнський молодіжний форум «Youth&Law», який  триватиме три дні в місті Черкаси.

В рамках заходу молодь дізнається про  особливості корупційних правопорушень у різних сферах життя та про методи боротьби із ними, ознайомиться з юридичними  механізми захисту прав людини в Україні та закордоном, познайомиться із роботою правоохоронних органів, а найважливіше обміняється досвідом та отримає нові знайомства.

 «Молодь – це наше майбутнє і, напевно, саме від її обізнаності та успішності залежить майбутнє України. Можливо дуже символічно, що форум відбувається напередодні 26-ої річниці Незалежності України, бо я переконаний, що настав час проаналізувати здобутки та спланувати подальші дії задля якісного державного реформування у галузі антикорупційних дій», – зазначив Євгеній Глєбов, директор ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій.

«Працюючи з молоддю я зіткнулась з проблемою, що молоді люди не знають своїх прав, а відтак не вміють їх відстоювати. Вони часто не розуміють наскільки важливим є питання боротьби з корупцією в нашій країні, тому  часто стоять осторонь. Саме через це у мене виникла ідея зібрати активну молодь на всеукраїнський форум «Youth&Law» в місті Черкаси, щоб вони навчились протидіяти корупційним проявам та захищати свої права. Сподіваюсь, що всі поставлені цілі форуму будуть досягнуті і учасники заходу дізнавшись чимало корисних порад, почнуть їх втілювати у життя у нашій країні», – зазначила Вікторія Сісецька, організатор форуму, т.в.о. Голови ГО «Молодіжна антикорупційна агенція».

За  словами  Євгенія Глєбова, який виступив в ролі спікера заходу, позитивним є те, що саме молодь наразі бере активну участь у боротьбі з корупцією, яка є наріжним каменем в процесі розбудови нашої держави.

«Необхідно зазначити, що у сфері протидії корупції необхідна активізація процесу залучення громадських організацій та звичайних громадян, бо влада не бажає кардинально боротися з цим явищем. Свідченням цього є низька довіра населення до всього сектору владних інститутів. Тому основними механізмами участі громадських організацій в антикорупційних заходах є моніторинг діяльності органів влади, підвищення прозорості та відкритості влади, що змусить органи влади публічно обґрунтовувати прийняті ними рішення. Досягнення успіху у цьому процесі є передумовою для формування у суспільстві довіри до влади, зростання економічного потенціалу держави і покращення добробуту громадян України. Світовий досвід переконує, що високий рівень життя населення і корупція – явища несумісні. Тому, зростання добробуту населення – найбільш надійний і результативний механізм подолання корупції.  На мою думку, для протидії корупції громадським організаціям важливо об’єднатися в дієві структури, які в змозі цілеспрямовано та послідовно займатися антикорупційною діяльністю», – зауважив Євгеній Глєбов.

Також в ході заходу обговорювалась така важлива тема, як існування корупції у громадському секторі, яка нажаль є хворобою сьогодення та з часом може зруйнувати весь організм держави. Адже якщо громадський сектор не відстоюватиме принципи доброчесності, не працюватиме за прозорими правилами, то корупція поглине суспільство невідворотно.

«Якщо ви запитаєте в лоб: «Чи є корупція в громадському секторі та як з нею боротися?», – я скажу вам відверто – так є і з нею треба боротися! На сьогодні громадянське суспільство переживає певну реінкарнацію. Тобто в умовах, коли в країни швидкими темпами змінюються політична, економічна й інші сфери життєдіяльності людини, зміни в громадянському суспільстві також є невід’ємними.  Резюмуючи, хочу порадити, аби навчитись розрізняти зраду у діяльності громадських організацій чи громадського діяча потрібно навчитись аналізувати відповідність реальних дій та вчинків  громадського діяча із задекларованими позиціями та їх узгодженість із загальними морально-етичними нормами суспільства. На сьогодні відповідь має бути простою – якщо ти дійсно працюєш в інтересах громади й своєї країни, то це гідна справа, якщо ж ні – то це зрада. Можливо це максималізм. Чорне й біле. Однак, варто вже навчитися розпізнавати ворога й боротися з ним. Навіть якщо цей ворог маскується під побратима», – додав на завершення  Глєбов.

 

 

 

Від admin

Коментарі закриті.