Нині 11 атовців потребують поліпшення житлових умов. На квартирному обліку стоять жителі Свидівка, Степанок, Тубілець та Вергунів. Соціальний захист учасників антитерористичної операції Черкаського району обговорили у ході засідання Центру допомоги учасникам АТО, повідомляють “Сільські обрії”.

“У червні 2016 року були внесені зміни до районної “Програми забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом у 2015-2020 рр.”, за якими фінансування придбання житла учасникам антитерористичної операції розподілялося між сільськими, районним та обласним бюджетами у пропорції відповідно 200 тисяч, 100 тисяч та 30 тисяч гривень, – повідомила заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Людмила Лядецька. – Окрім того, програмою передбачено придбання житла учасникам АТО на умовах дольової участі з районного та сільського бюджету 50/50 % на суму 50 тисяч гривень”.

Зазначимо, нині в районі налічується 613 учасників АТО, 611 з яких мають статус учасника бойових дій. Усі вони отримують гарантовані державою пільги.

За словами Людмили Лядецької, цьогоріч сім учасників бойових дій будуть забезпечені санаторно-курортними путівками. Шість путівок придбають в санаторій “Мошногіря”, на умовах дольової участі – 50/50% оплати її вартості з районного бюджету та самим учасником АТО.

Окрему увагу приділили працевлаштуванню учасників АТО.

“На початок року 90 осіб отримували послуги служби зайнятості, станом на перше серпня – 39, – повідомив директор РЦЗ Олександр Гриценко. – Працевлаштовано 19 учасників АТО, троє пішли служити за контрактом до лав Збройних Сил України. Один отримав кошти на відкриття власної справи і зареєстрував підприємницьку діяльність. Дев’ять осіб пройшли профнавчання, здобули нову професію і працевлаштувалися. Троє залучали до громадських робіт, двоє – брали участь в тимчасових роботах”.

За словами начальника управління агропромислового розвитку Петра Данилішина майже півтисячі учасників АТО отримали земельні ділянки під індивідуальне дачне будівництво та ведення сільського господарства.

Від Author 2

Коментарі закриті.