Управлінням агропромислового розвитку Уманської райдержадміністрації розроблена структура посівних площ для підприємств на 2013 рік з дотриманням науково-обгрунтованих норм. Так, зернові повинні складати 63,7 тис. га, з них озимі – 25,2 тис. га, ярі зернові – 38,5 тис. га, технічні – 21,2 тис. га, з них соняшник – 8,5 тис. га, озимий ріпак – 3 тис. га, соя – 4,4 тис. га, цукровий буряк – 5,3 тис. га. Про це на нещодавній нараді в райдержадміністрації повідомила виконуюча обов’язки начальника управління агропромислового розвитку Валентина Мовчанюк.

Вивільнення до 4 тисяч гектарів соняшника дасть можливість розширити посіви кукурудзи, адже, на світовому ринку постійно зростає попит на цю культуру, яка є основною фуражною культурою і сировиною для виробництва біоетанолу.

Згідно науково-обгрунтованих норм структури посівних площ сільськогосподарських культур посіви кукурудзи мають складати 20-25% посівних площ.

Аналізуючи економічний ефект виробництва зернової кукурудзи слід зазначити, що віддача з 1 гектара при середній урожайності 75 ц/ га в 2,4 рази більше в порівняні з пшеничним полем, та 1,2 рази більше від виробництва соняшника.

 

Від admin

Коментарі закриті.