З початку року 11 сімей учасників УТО з числа інвалідів І-ІІ групи взято на облік для поліпшення житлових умов. Нині область очікує на надходження з державного бюджету 9,1 млн грн для виплати грошової компенсації, відзначив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало.

Торік, за рахунок коштів державного бюджету, отримали компенсацію для придбання житла 15 родин учасників АТО з числа інвалідів I-II групи та 1 сім’я загиблого військовослужбовця, який брав безпосередню участь в антитерористичній операції, на загальну суму 12,2 млн грн.

Водночас, як наголосив посадовець, учасники антитерористичної операції, які не мають право на отримання компенсаційних виплат, можуть скористатися правом на отримання житлового кредиту. Це передбачено обласною програмою забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом.

– Минулоріч такі кредити надано 2 сім’ям, а у цьому році – вже 8 родинам з Черкас, Умані та Сміли, – говорить Руслан Чикало. – На сьогодні до регіонального управління «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництва» подали заяви для отримання кредиту 70 учасників АТО. Зазначу, що надання кредиту відбувається на умовах співфінансування обласного та місцевих бюджетів. Наразі з обласного бюджету виділено 1 млн грн та лише у містах Черкаси, Сміла, Умань, Канівському і Корсунь-Шевченківському районах профінансовано 11,4 млн грн. Тому просив би звернути увагу керівників інших міст та районів області на це питання.

Про це пише ck-oda.

Від Author 2

Коментарі закриті.