Одним з ефективних методів щодо стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць є компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування за особу, яка була працевлаштована за сприянням служби зайнятості. Про це Економіка сьогодення дізналась від пресс-служби ГУС у Черкаській області.

Протягом 2016 та І кварталу 2017 років такою послугою скористалися   33 роботодавці Звенигородщини такі як: ТОВ «Софт-Торг», ТОВ «Агрозвена», ПП «Кобзар» та інші місцеві підприємці.

На даний час підприємці працевлаштували на новостворені робочі місця 41 безробітного, з них 18 осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, 3 особи демобілізовані учасники АТО, на такі посади як: продавці продовольчих та непродовольчих товарів, продавці-консультанти, касири торговельного залу, фрезерувальники та шліфувальники каменю, складальники меблів, монтажники-складальники металопластикових конструкцій, перукарі, офіціанти, кухарі та водії автотранспортних засобів.

«Місцевим роботодавцям ми надаємо широкий спектр послуг щодо підбору персоналу, окрему увагу приділяємо працевлаштуванню демобілізованих учасників АТО. Варто відзначити, що за результатами роботи минулого року і вже трьох місяців поточного року, рівень працевлаштування безробітних у Звенигородському районі зріс. Особливо на це позначилася активізація процесів щодо попиту та пропозиції робочої сили, налагодження співпраці з новими роботодавцями, збільшення кількості зареєстрованих вакансій та підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 3 200 грн. Всі ці фактори послугували стимулом для безробітних до пошуку роботи», – відзначає директор районного центру зайнятості Леонід Микитенко.

Від Author

Коментарі закриті.