Прокуратурою Черкаської області відстояна державницька позиція щодо невідворотності покарання за вчинення корупційних злочинів у кримінальному провадженні про обвинувачення одного із адвокатів у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.

Завдяки виваженому та принциповому підходу процесуального прокурора до участі в апеляційному розгляді вказаного провадження, внесенню обґрунтованих апеляційної та касаційної скарг, на сьогодні завершено судовий розгляд провадження та ухвалено законне та справедливе судове рішення.

Так, після повернення судом касаційної інстанції справи на новий апеляційний розгляд, 06.02.2017 апеляційним судом Черкаської області залишено в силі вирок Придніпровського районного суду міста Черкаси від 07.12.2015, яким вказану особу засуджено за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 190 КК України до 4 років та 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Варто нагадати, протягом лютого – березня 2015 року адвокат підбурював черкащанку до надання неправомірної вигоди в сумі 6 тисяч 200 гривень одному із суддів Черкаської області за вирішення питання на користь останньої та був затриманий на місці злочину.

На цей час вирок суду вступив в законну силу.

Від Author

Коментарі закриті.