На КП “Черкасиводоканал” триває освоєння коштів кредиту Світового банку. У рамках інвестиційного проекту “Модернізація водопровідних та каналізаційних насосних станцій КП “Черкасиводоканал” на водопровідних насосних станціях проводиться заміна насосного обладнання, запірної арматури та систем управління, повідомляють у прес-службі комунального підприємства. Програма реконструкції стосується насосних станцій I, II, III-го підйомів.

Заміну застарілих агрегатів проводить данська компанія “Пер Аарслеф А/С”. Саме вона надала найбільш вигідні пропозиції для модернізації головних водопровідних насосних станцій Черкас.

– Одним із найважливіших результатів впровадження проекту стане значна економія експлуатаційних витрат та витрат на енергоносії, – говорить директор КП “Черкасиводоканал” Сергій Овчаренко. – Зменшення енерговитрат — це зниження темпів зростання тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, оскільки це найбільш затратна стаття в собівартості послуг.

Реконструкція водопровідних насосних станцій розпочалася в кінці серпня. Роботи проводяться в складних умовах, так як доводиться працювати на діючих станціях, зупиняти їх не має можливості, щоб не залишати місто без життєво важливих послуг. На даний час демонтовано по два насосні агрегати на станції I-го та III-го підйомів та проведено заміну запірної арматури.

На водопровідних насосних станціях буде замінено прилади обліку та встановлено датчики рівня води в резервуарах. На насосні агрегати встановлять прилади частотного регулювання, що дозволить виключити “людський” фактор з процесу регулювання тиску в мережах водопостачання і в автоматичному режимі підтримувати його на певному рівні незалежно від витрат. Це збільшить термін експлуатації насосів через відсутність гідроударів. Все це в комплексі забезпечить стабільну роботу водоносної станції і якісне водопостачання споживачів.

Нагадаємо, що модернізація проводиться за кошти кредиту Світового банку. Позику у 10,9 млн.доларів (83,8 млн.грн) водне підприємство Черкас отримало на модернізацію водопровідних та каналізаційних насосних станцій у 2011 році.

Від admin

Коментарі закриті.