Громадський діяч, директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» Євгеній Глєбов висловив свою думку Інтернет-виданню “Економіка сьогодення” з приводу непомірно високих тарифів, запроваджених цього року для населення:

“Хтось вважає економічну кризу найкращим часом для особистого збагачення. Наша країна фактично проходить новий етап становлення і, як не дивно, не тільки суспільного, а й економічного.

Звичайно зараз важко усім, однак наживатися на нагальних потребах людей – це ганьба. З юридичної точки зору вартість послуг ЖКГ нібито розраховується правильно. І все ж драти останню свитку з простого українця – це вже край….

Приємно, що у менеджменті приватному й державному чимало фахівців відповідальних стосовно виконання законів, однак шкода, що з кожної законодавчої норми намагаються реально вичавити останні громадянські соки. І тут постає питання моральності та порядності. Тепло в наших домівках – це не забаганка, це життєва необхідність. Наша країна надзвичайно багата своїми ресурсами, то чому ж вони не працюють на користь кожному громадянину? Чому за основу беруться виключно ринкові ціни на енергоносії і жодного разу не враховується реальна собівартість та платоспроможність громадян?

Хтось почув реальний голос народу щодо субсидій? Так дійсно – це допомога держави, однак вона принижує чесного українця. І виникає нове запитання, чому у своїй країні ми не можемо заробити на оплату послуг ЖКГ, на утримання родини, на гідну освіту, врешті-решт на харчування та одяг?

Вважаю, що саме система субсидій є основою корупційного бізнесу, який стимулює не працювати й заробляти, а отримувати. Отримувати та не заощаджувати енергоносії. Саме з цієї причини ринок послуг ЖКГ – це єдине місце де ще можна гарантовано заробити. Оскільки, нереально відслідкувати без адресної грошової допомоги, хто скільки використав цих уявних комунальних послуг.  Тому маніпуляції  з тарифами – це справжній «моральний кримінал».  Саме за таких умов державна допомога стає полем для збагачення низькоморальних комерсантів. Саме такі особистості наносять найбільшої шкоди нашій країні, породжують впевненість у безправ’ї і стають справжніми поневолючами.  Тому, вважаю, що настав час звернути увагу керівників держави на те, що необхідно відірватися від макропоказників та звернути увагу на реальний дохід громадян. Дайте можливість працювати та гідно заробляти.

Досить отримувати міжнародну допомогу та використовувати на державну допомогу. Наша країна здатна заробляти, тож дайте нам такі правила, за якими це буде взаємовигідно і державі, і громадянам.

Тож, закликаємо Черкаський міськвиконком негайно зменшити податкове та тарифне навантаження на громадян і бізнес, а також звернутися до центральної влади з вимогою внести відповідні зміни на законодавчому рівні”.

Від admin

Коментарі закриті.