Цього року обвал колектора у середмісті додав клопотів не лише комунальникам, а й містянам. Яка ситуація зараз та що роблять відповідальні служби, аби уникнути повторних провалів розповів у інтерв’ю «Про все» міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

– Золотоніському колектору уже понад 40 років, і найбільша проблема в тому, що пролягає він по центральній вулиці Шевченка. Система колектору вже зношена, тож постійно трапляються обвали. Серйозний стався влітку, тоді провалилася автівка. Через такі ситуації ремонт колектору не можна відкладати у довгий ящик. За нашими підрахунками загальна вартість проекту по реконструкції міської каналізаційної системи коштує понад сто мільйонів гривен, – розповідає міський очільник.

За його словами, ця сума потрібна для того, щоб все повністю відремонтувати та уникнути подальших обвалів.

– Однак, ми розуміємо, що на такі значні кошти чекати зараз марно, тож всю реконструкцію поділили на черги. Для першої черги необхідно 36 мільйонів гривень. І на ці першочергові роботи ми вже оголосили тендер на «ProZorro». За результатами тендеру, плануємо закрити питання найпроблемніших ділянок колектору. Тож, якщо погода дозволятиме, замінимо труби, які пролягають по центральній вулиці. У разі ж несприятливих погодних умов, закупимо необхідні матеріали, а це, передусім, труби та пісок, і продовжимо ремонт наступного року. Додам, що питання колектору наші комунальники постійно тримають на контролі і при виявленні найперших ознак провалу, місце відразу огороджують і намагаються ліквідувати аварійність своїми силами, – зазначає Віталій Войцехівський.

Після того, як відремонтують колектор, проведуть роботи з реконструкції самої центральної вулиці.

Від Author

Коментарі закриті.