У вересні цього року Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області продало на земельних торгах права оренди трьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), які розташовані в Черкаському та Монастирищенському районах. Загальна площа наділів становить 48,4 га. Про це інформує прес-служба ГУ Держгеокадастру у Черкаській області.

За користування цією землею до бюджетів Будищенської, Коритнянської й Терлицької сільських рад щорічно надходитиме 190 тис. 447 грн., що на 104 тис. 735 грн. більше від стартової ціни (82 тис. 712 грн.).

Значно збільшилася вартість земельної ділянки площею 14,4 га в адмінмежах Терлицької сільської ради Монастирищенського району, де стартова ціна зросла з 8% до 84% від її нормативної грошової оцінки (НГО): із 6 тис. 375 грн. до 66 тис. 947 грн. – у 10,5 раза. Також майже втричі збільшилася орендна плата за земельну ділянку площею 10 га, що біля Коритні цього ж району. Фермерське господарство, яке виграло торги, тепер щорічно сплачуватиме в бюджет села 22,5% від НГО – 66,4 тис. грн. (стартова ціна – 23,6 тис. грн.)

«Такі результати ще раз засвідчують доцільність аукціонів – прозорого механізму передачі в користування сільгоспземель, завдяки якому поповнюються місцеві бюджети. Переконана, що вересневі торги на Монастирищині – хороший приклад для тих сільських голів, які ще сумніваються в користі для села такої конкуренції потенційних інвесторів», – зазначилав. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Оксана Сіроштан.

У жовтні заплановано два земельні аукціони, де сільгоспвиробники боротимуться за права оренди чотирьох земельних ділянок загальною площею 8,9 га, що розташовані в Жашківському районі Черкаської області.

Від Author

Коментарі закриті.